Menu
Winkelwagen

Retourneren

Ben je niet tevreden over je aankoop bij Schottert?

Niet erg, bij ons mag je een product binnen 14 dagen ruilen. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Schottert geretourneerd worden.

Retourneren en ruilen in de winkel

Retourneer of ruil van je aankoop met kassabon in één van Schottert winkels en ontvang jouw aankoopbedrag direct retour.

  • Ga met de gekochte, onbeschadigde artikelen en in nieuwstaat verpakt met de kassabon naar een van de Schottert winkels  
  • De medewerker zal de ruiling of retour voor je verwerken, je ontvangt het aankoopbedrag direct retour of ruilt het artikel voor een ander artikel.
  • Ook afgeprijsde artikelen mogen geruild en geretourneerd worden. 
  • Indien gekocht in de webshop, dan kun je je producten ook in de winkel retourneren. Neem dan uw factuur of pakbon mee. Het aankoopbedrag wordt binnen 14 dagen teruggestort op uw betaalrekening.

Is je gekochte product kapot?

We vinden dit erg vervelend voor je en zoeken graag samen naar een oplossing. Het beste kan je hiervoor contact opnemen met de klantenservice of met het artikel langs komen in de een van onze winkels.

Heb je een product online gekocht?

Dan kan je je retour aanmelden via ons retourportaal

Je kunt een retour aanmelden tot 14 dagen na aankoop, na aanmelden dient de retour binnen 14 dagen bij ons afgeleverd te worden.

De verzendkosten voor een retour zijn voor eigen rekening. 
Het aankoopbedrag wordt binnen 14 dagen teruggestort op uw betaalrekening.

Is er iets mis gegaan?

Bijvoorbeeld schade aan het artikel of als we een verkeerd artikel hebben opgestuurd (al doen we natuurlijk ons uiterste best om dit niet te laten gebeuren). Neem in dat geval contact met ons op via klantenservice@schottert.com. Dan zoeken wij samen met je naar een geschikte oplossing.
Uiteraard vergoeden we de verzendkosten als er iets is misgegaan met je bestelling.